Hockey Patines y Hockey Línea, a escena este fin de semana

5 de Julio de 2019

Les disciplines d'Hoquei Patins i d'Hoquei Línia, les més nombroses pel que fa a participants i partits dels World Roller Games 2019, arrenquen aquest dissabte dia 6 de juliol. El CEM Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú acollirà la primera fase del Campionat del Món sènior d'Hoquei Patins amb la participació de les vuit millors seleccions masculines i femenines del planeta, mentre que a les pistes del CEM Mar Bella i del CEM Horta, de Barcelona, començarà el Campionat del Món sènior d'Hoquei Línia amb 23 equips masculins i 15 femenins.

Hoquei Patins

En Hoquei Patins, Espanya, vigent campiona del món, defensarà com a amfitriona els dos títols que va conquerir a l'anterior edició de Nanjing 2017. Els seus grans rivals seran, com sempre, Portugal, Argentina i Itàlia, tant en homes com en dones.

El primer campionat a arrencar serà el femení, que aquest dissabte veurà en acció als vuit equips participants, dividits en dos grups: Espanya, França, Xile i Suïssa a l’A, i l'Argentina, Itàlia, Portugal i Alemanya, al B. França-Xile, del grup A, serà el partit inaugural, i a continuació es jugaran els Argentina-Alemanya, Itàlia-Portugal i Espanya-Suïssa.

En categoria masculina, el grup A del Mundial està format per Espanya, Angola, Itàlia i França; i el B per Portugal, Xile, Argentina i Colòmbia. A la primera jornada només es jugaran dos partits masculins del grup A: Angola-Itàlia i Espanya-França.

Hoquei Línia

Pel que fa a l’Hoquei Línia, la competició contempla un doble Campionat del Món, A i B, al CEM Mar Bella i el CEM Horta, de Barcelona. El torneig A, està estructurat en dos grups i els tres millors classificats passaran directament als quarts de final. Pel que fa al B, disposa de quatre grups, i els primers classificats tindran l'opció de lluitar per passar a quarts de final. La República Txeca, vigent campiona, buscarà el seu segon or consecutiu.

Pel que fa al campionat femení, són tres grups i els dos primers de cada un d'ells accediran als quarts de final. Els dos millors tercers també passaran de fase. La defensora del títol, Estats Units, buscarà un nou or per aconseguir una fita històrica: ser la primera selecció femenina en aixecar tres campionats del món seguits en categoria femenina.

Entre les dues seus, es disputaran 112 partits d'Hoquei Línia, amb la participació de fins a 597 jugadors sènior, la més elevada entre les 11 disciplines que formen part del programa dels World Roller Games 2019.

Foto: L. Velasco/RFEP

Noticias relacionadas